Isla istui avarassa keittiössä yrittäen avata sitkeää mandariinia. Hapanta mehua tirskahti hänen valkoiselle paidalleen.
"Ääh!" Isla jupisi itsekseen ja ryntäsi huoneeseensa vaihtamaan toiseen paitaan. Hän istahti pehmeälle sängylleen ja tarkasteli itseään peilistä. Sipaistuaan nopean meikin ja tarkastettuaan oliko mandariinia roiskunut muuallekkin hän kiiruhti koululle. Ulkona oli lämmintä, suorastaan kuumaa.

Isla oli pukeutunut normaaliin kesäiseen asuun. Tummanharmaat minishortsit ja niiden alla mustat legginsit. Punamusta paksuhihainen toppi ja mustavalkoinen kaulahuivi, sekä punaiset tennarit. Hänen korvissaan roikkui isot hopeiset renkaat ja kädessä oli kaksi valkoista ranneketta. Hiukset olivat auki ja niitä koristi punainen panta.

"Moe Isla!" Manta tervehti.
"Mo" Isla vastasi ja hymyili sievästi.
Manta oli pukeutunut taas hyvin Mantamaiseen asuun:

Mustat pillifarkut + kaksi hopeista ketjua, punamusta raidallinen huppari ja sen alla valkoinen t-paita. Pääkallo kaulahuivi ja kaksi valkoista kaulakorua. Mustat hiukset olivat tupeerattu pörrölle ja vino otsis oli kammattu repien, käyttäen paljon hiuslakkaa. Kajaalia ei oltu säästelty. Korvissa oli mustat isot renkaat ja kynnet olivat lakattu mustaksi. Pisteenä ii:n päälle oli Mantan huulessa ja nenässä olevat lävistykset.

Isla oli aina ihaillut Mantan omaperäistä, mutta nättiä tyyliä.
"Mites, ootko lukenu bilsan kokeisiin?" Manta kysyi ja pyöritteli hiuksiaan sormensa ympärille.
"Eilen lukaisin pari kertaa," Isla vastasi ja hypisteli paitansa helmaa.
"Mä en jaksanu, datasin taas johonki puoli neljään," Manta kertoi ja virnisti hyvin mantamaisesti.
"Taas? Ei kannata, sillon silmistä tulee semmoset haaleet ja väsyneet," heidän takaansa kuului.
Isla käännähti ja näki vaaleahiuksisen tytön, Roosan. Ulkonäöltään Roosa saattoi vaikuttaa varhaisteiniltä ja pissikseltä, mutta luonteeltaan hän oli ihan mukava.

Roosan vaaleat hiukset oli kammattu suoriksi ja vino otsatukka peitti toisen silmä. Hänen pitkissä ja hoikissa jaloissaan oli vaaleat pillifarkut. Vaalenpunavalko raidallinen huppari ja musta niskalenkki toppi löytyivät melkein aina hänen päältänsä. Ripsaria ja huulikiiltoa oli laitettu nätisti, mutta hillitysti. Hän hymyili tytöille valkoisilla ja suorilla hampaillaan. Kaikki uskoivat hänestä tulevan malli.

Samassa koulun kello soi kolmesti ja oppilaat lähtivät lipumaan sisään. Tytöt erosivat lähtiessään kukin eri luokkiin. Islalla oli tällä tunnilla historiaa. Löydettyään luokan hän istahti takarivin pulpeteille erään Anniinan viereen. Anniina ns. Anni oli aivan selvä räppärihoppari. Jättimäinen harmaa huppari ja rutkasti liian suuret farkut löytyivät hänen yltään tänään. Toisaalta Annin tyyli vaihtui melkein jokatoinen päivä. Viime viikolla hän oli ihan selvä emo, joskus häntä sanottiin pissikseksi, joskus hän oli aidosti rock ja tällä kertää räppäri.
Isla huokaisi hiljaa ja moikkasi Annia hymyillen. Tunti meni tavanomaisen tylsästi ja Isla yritti osallistua tuntiin parhaansa mukaan.

Ruokatunnilla hän istui vakio pöytäänsä Mantan, Roosan ja muiden luokkakavereidensa kanssa.
"Uusia juoruja?" Roosa kysyi pöydän päässä istuvalta Nannalta.
"Ei tänään", Pinkki hiuksinen Nanna vastasi kuivasti. Nanna oli tunnettu useista lävistyksistään ja räikeistä vaatteistaan. Monet sanoivat häntä mangapeikoksi. Sitähän olikin.
Isla tökki haarukalla limaista könttiä eikä saanut mitään alas.
"Eikö täällä vois olla vaikka pizzaa?" Manta sanoi huomatessaan Islan pahoinvoivan ilmeen. Manta oli itsekin oksentaa ja työnsi lautasen syrjään.
"Ei ikinä, se vaan lihottais", torjui Susanna, joka on aina ollut jopa anorektisen laiha ja nirsoillut ruoan perää.
"Rupean kasvissyöjäksi", Nanna sanoi ja oli työntävinään sormia kurkkuun.

Koulun päätyttyä Isla rynnisti kotiin koneelle. Hän kirjautui meseen ja galleriaan.
"Neljä kommenttia", Isla mutisi hiljaa.

[[Rous: Ihana kuva! Omaax mulle? (((: <3333

Isla laittoi nopean omistuksen Roosalle kuvaansa.

Man`: Sun o. Ja omaas tää mulle ppöllö<3

Isla omisti kuvan myös Mantalle.
Kaksi muuta kommenttia oli taas joltain tuntemattomilta, joita Isla sai yhtenään. Samassa hän kuuli laukustaan hiljaista piipitystä.
"Kännykkä", Isla mietti ääneen ja alkoi tonkia kassiaan. Löydettyään kännykkänsä puhelu oli jo loppunut.
"Argh!" Isla manasi hiljaa.

                 ....
Tälläne ois eka osa (: